Loader
Tavuğu 8 bardak suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra tavuğu kemik ve deriden ayırıp tiftikleyin. Çorbanın hamuru için, 1 su bardağı un ve 5 bardak suyu iyice çırpın. Tel süzgeçten geçirdiğimiz karışıma tuz ilave ederek kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Pişen karışımı geniş bir tepsiye alıp soğutun. Tereyağında salçayı kavurun ve içerisine 2 yemek kaşığı unu ilave ederek kavurmaya devam edin. Kavrulan un ve salçaya baharatları ilave ederek 1 dakika daha kavurup üzerine tiftiklenmiş tavuk eti ve süzdüğümüz tavuk suyunu ilave ederek 5 dakika kaynatın. Tepsideki soğuyan hamuru dilimleyip tabaklara yerleştirin ve üzerine çorbasını dökerek servis edin.

0 Yorum

İlk yorum yapan siz olun.

Deneyiminizi Paylaşın

MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Hamuru için:
1,5 su bardağı un
6 su bardağı su
tuz

Arabaşı Çorbası

Popüler Diğer Tatlar

İsterseniz tadabileceğiniz diğer mükemmel lezzetleride keşfedin!