Loader
Tereyağını bir tavada eritin. Bir kaba aldığınız tereyağına tahini ilave edip karıştırın. Daha sonra un, su ve tuzla yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Aynı boyda 6 bezeye ayırın, Mantı hamuru kalınlığında açtığınız hamurun her yerine tahinli harcı sürün. Üzerine biraz un serpin. En dıştan içe doğru 2 parmak kalınlığında katlayın. Ortasına bir delik açın. Kıvırarak bu deliği kenarlara doğru büyütün. Katlanmış geniş bir çember haline gelen hamuru 2 eşit parçaya bölün. Her parçayı kendi etrafında döndürerek şekil verin. Tepsiye aldığınız hamurların yağının donması için 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenmiş hamurları oklava yardımı ile açın. Sıcak sac üzerinde veya tavada yağ sürmeden pişirip servis edin.

0 Yorum

İlk yorum yapan siz olun.

Deneyiminizi Paylaşın

MALZEMELER
6 su bardağı un
2 su bardağı su
300 gr tereyağı
1 çay bardağı tahin
1 çay kaşığı tuz

Kayseri Katmeri Lezzetini Tatmadan Gitme

Nerelerde Yenir?

İsterseniz bu lezzeti tadın ve sizde mükemmelliği keşfedin!

Kaytur Erguvan Restoran

Kaytur Erguvan Restoran

Alamet-i Farika

Alamet-i Farika

Kayseri Katmeri

Popüler Diğer Tatlar

İsterseniz tadabileceğiniz diğer mükemmel lezzetleride keşfedin!