Loader
KIYMALI YAĞLAMA
Un ve tuzu karıştırın, ortasına bir çukur açıp mayayı koyun ve suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. İnce kıyılmış soğanı yağda birkaç dakika kavurup kıymayı ilave edin. Kısık ateşte kıymayı 5-6 dakika kavurun. Salça, tuz ve karabiberi ilave ederek 3 dakika daha kavurun. Ufak doğranmış domates, biber ve 1 çay bardağı su ilave edip 8-10 dakika pişirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp 20-25 cm çapında açarak sac üzerinde iki tarafını pişirin. Pişen hamurun üzerinde kıymalı içi yayarak üst üste dizin. Sarımsaklı yoğurt ve arzu ederseniz ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin.

DOMATESLİ YAĞLAMA
Un ve tuzu karıştırın, ortasına bir çukur açıp mayayı koyun ve suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.Ufak doğranmış domates ve yeşil biberi tereyağında kavurun.Salça, tuz ve karabiberi ilave ederek 8-10 dakika kısık ateşte daha kavurmaya devam edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp 20-25 cm çapında açarak sac üzerinde iki tarafını pişirin. Pişen hamurun üzerinde domatesli içi yayarak üst üste dizin.Sarımsaklı yoğurt ve arzu ederseniz ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin.

SADE YAĞLAMA
Un ve tuzu karıştırın, ortasına bir çukur açıp mayayı koyun ve suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.Hamuru en az yarım saat dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp 20-25 cm çapında açarak sac üzerinde iki tarafını pişirin.Pişen hamurları üst üste dizin.Arzu ederseniz tereyağı sürüp, tulum peyniri ile servis edin.


1 Yorum

Mustafa Ç.

17.08.2021

Zengin olacaksın sabahtan başlayıp yavaş yavaş yavaş gece yatana kadar bir adam boyu yağlamayı bitireceksin :)

Deneyiminizi Paylaşın

YAĞLAMA ŞEBİTİ İÇİN MALZEMELER
495 gr un
15 gr yaş maya
500 ml su
1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı İç Harcı İçin:
500 gr kıyma
2 orta boy domates
8 adet yeşil biber
3 adet soğan
3 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1.5 yemek kaşığı biber salçası
1.5 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Domatesli İç Harcı İçin:
3 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
3 adet domates
3 adet yeşil biber
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça
400 ml su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz


Sade Yağlamanın Üzeri İçin:

Tereyağ veya Tulum Peyniri


Yağlama ve Çeşitleri Lezzetini Tatmadan Gitme

Nerelerde Yenir?

İsterseniz bu lezzeti tadın ve sizde mükemmelliği keşfedin!

Kaytur Erguvan Restoran

Kaytur Erguvan Restoran

Alamet-i Farika

Alamet-i Farika

Kaşık-La

Kaşık-La

Kemal Koçak

Kemal Koçak

Yağlama ve Çeşitleri

Popüler Diğer Tatlar

İsterseniz tadabileceğiniz diğer mükemmel lezzetleride keşfedin!