Loader

Yoğurtlu Yarma Çorbası

(0)

Son güncelleme 1 yıl önce

Buğdayı yıkayıp açılması için sıcak suyun içerisinde 2 saat bekletin. Buğdaylar iyice açılana kadar 45-50 dakika kaynatın ve suyunu süzün. Çorba tenceresinde, yumurta ve unu çırpın. Üzerine yoğurt, 3 su bardağı et suyu, haşlanmış buğday ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Çorbamız çok koyulaşırsa 1-2 su bardağı su ilave edin. Tereyağında yakılmış pul biber ve naneyi ilave ederek servis edin.

0 Yorum

İlk yorum yapan siz olun.

Deneyiminizi Paylaşın

MALZEMELER
1 su bardağı yarma
(aşurelik buğday)
3 su bardağı et suyu
1 adet yumurta
5 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Yoğurtlu Yarma Çorbası

Popüler Diğer Tatlar

İsterseniz tadabileceğiniz diğer mükemmel lezzetleride keşfedin!