Loader

Kayseri Yağlaması; coğrafi sınırda “şebit” adı verilen lavaş ekmek üzerine kıymalı harç konulması suretiyle üretilen ve sarımsaklı ya da sade yoğurtla servis edilen bir yemektir. Yöre halkının uzun yıllardır, özellikle yaz aylarını geçirdiği bağ evlerinde ekmek ihtiyacını karşılamak için yoğurdukları hamurları, bazlama veya şebit gibi çeşitli şekillerde sac üzerinde pişirerek tükettikleri bilinir. Bu gelenekten doğan Kayseri Yağlamasının Kayseri mutfak kültürü içinde önemli bir yeri bulunur ve sıkça üretilip tüketilir. Bu sebeple Kayseri Yağlamasının, coğrafi sınır ile ün bağı bulunur. Mahreç İşaretini 12.07.2021 tarihinde almıştır.

0 Yorum

İlk yorum yapan siz olun.

Deneyiminizi Paylaşın

Kayseri Yağlaması

Yakınında Gezebileceğim 5 Yer

İsterseniz etrafınızdaki gezecebileceğiniz yerleride keşfedin!